Gepofte aardappel met zongedroogde tomaten mayonaise
Gepofte aardappelen laten we garen in de hete houtskool. Het is dan in de bbq mogelijk om op 3 niveaus te grillen, namelijk in de hete houtskool, direct boven de hete houtskool en indirect met een warmteschild tussen de hete houtskool en bbq rooster. Je kunt op die manier in één keer een complete maaltijd gelijktijdig maken.
Na het grillen wordt de gepofte aardappel met een heerlijke zongedroogde tomaten mayonaise afgetopt.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote aardappelen
10 gr verse bieslook
1 potje zongedroogde tomaatjes
2 el mayonaise
Zout uit de molen
Peper uit de molen
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Lepel
Schaaltje
Vork
Bereiding (10 minuten)
Zongedroogde tomaten mayonaise:
- Snij 8 zongedroogde tomaatjes fijn
- Roer mayonaise, zongedroogde tomaatjes en verse bieslook door elkaar
- Breng de zongedroogde tomaten mayonaise met peper op smaak
Aardappel:
- Neem 4 gelijk grote aardappelen en draai iedere aardappel apart in aluminiumfolie
BBQ (60 minuten)
Breng de bbq op een temperatuur van 220°C. Leg de ingepakte aardappelen tussen de hete kolen. Na 30 minuten draai je de aardappelen om. Ongeveer na 60 minuten zijn de aardappelen gaar. Je meet de gaarheid van de aardappelen door een vork in de aardappel te steken. Gaat het soepel dan zijn de aardappelen gaar.
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie. Snij de zwart geblakerde aardappelen door. Probeer zoveel mogelijk de gepofte aardappelen uit te lepelen.
Strooi zout over de gepofte aardappel. De zongedroogde tomaten mayonaise kan het beste langs de gepofte aardappel geserveerd worden.