banaan van de bbq

Banaan op de BBQ 

Banaan op de BBQ is heel eenvoudig klaar te maken. In 15 minuten is de banaan op de juiste temperatuur, vervolgens laat je je eigen fantasie erop los. Je kunt verschillende smaken aan de banaan toevoegen, zoals kaneel, stroop, ahorn siroop, chocolade, gemalen nootjes, rum, enz. 

In combinatie met roomijs is het een heerlijke nagerecht. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 bananen, voor een groot nagerecht 4 bananen
Aftoppen zelf bepalen: kaneel, stroop, ahorn siroop, cocoladesaus, gemalen nootjes, rum, enz.. 

Benodigdheden
Schilmesje

 Bereiding (1 minuut) 

  1. Pak de bananen en de ingrediënten om af te toppen. 

 BBQ (15 minuten) 

banaan van de bbq

 Stook de bbq op tot een temperatuur rond de 220°C. We grillen indirect, dus een hitteschild zit tussen de houtskool en het rooster. Leg de bananen op het  rooster. Na ongeveer 7 minuten draai je de bananen om. 

banaan van de bbq

 

Als de bananen een donkere kleur hebben en de kerntemperatuur is 70°C of hoger, dan zijn de bananen gereed. 

Snij met een schilmesje de banaan open en haal de banaan uit zijn schil en leg de banaan op een bordje. Vervolgens snijd je de banaan open en top je de banaan af. 

banaan van de bbq

Een voorbeeld nagerecht. De banaan is afgetopt met kaneel en rum. Daarnaast roomijs met pistache nootjes. Smullen maar!