krokante aardappel

Krokante aardappelpartjes met lichte rooksmaak

Ingrediënten voor 4 persoon
1 kg aardappel
Zout 
Scheut zonnebloemolie
Eventueel mayonaise of truffelmayonaise 

Benodigdheden bereiding
Schilmes
Kom
Pan
Keukenpapier
Snijplank
Zoutmolen
Groentekorf voor de BBQ

 Bereiding (35 minuten) 

  1. Je gaat de aardappelen goed afboenen onder de kraan. Vervolgens kook je de aardappelen 15 minuten in ruim kokend water. 
  2. Na het afgieten spoel je ze af met koud water. Zo krijgen ze niet de kans om door te garen. 
  3. Leg de aardappelen op een snijplank en snij ze in dikke frieten. 
  4. Je dept de aardappelpartjes droog met keukenpapier en doet ze in een kom. Vervolgens zout je de aardappelpartjes met de zoutmolen en voeg je een scheut zonnebloemolie toe. 
  5. Na goed mengen in de kom doe je aardappelpartjes in een BBQ groentekorf. De schil van de aardappelpartjes liggen aan de onderkant van de groentekorf. 

 BBQ (30  minuten) 

krokante aardappel

Je stookt de BBQ op tot een temperatuur van ongeveer 220° C. 

Je grilt de aardappelpartjes indirect, dus er zit een hitteschild tussen het hete houtskool en de groentekorf. Ongeveer 30 minuten laat je de aardappelpartjes grillen in een dichte BBQ. De aardappelpartjes worden langzaam krokant. Om te controleren dat alles goed verloopt, ga je na ongeveer 15 minuten voor het eerst kijken. Vervolgens ga je na elke 5 minuten controleren tot de juiste krokante laagje op de aardappelpartjes zit. 

ribeye

Krokante aardappelpartjes met een lichte rooksmaak krijg je op een houtskool gestookte BBQ. Het is heerlijk om de krokante aardappelpartjes te combineren met vlees en zoetzure salade, bijvoorbeeld witte koolsalade.