Pastinaak

 Pastinaak 

Pastinaak is een vergeten groente. Het is een wortel en heeft een bijzondere smaak. De smaak is enigszins zoet en intens met een vleugje anijs. Het ligt een beetje tussen een wortel en knolselderij in. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 pastinaken
2 eetlepels honing
Scheutje witte wijnazijn
Zout uit de zoutmolen
Droge of verse Rozemarijn 

Benodigdheden
Pan
Koksmes
Snijplank
Dunschiller
BBQ visklem
Siliconenkwast

 Bereiding (15 minuten) 

  1. Snij het kontje van de pastinaak. 
  2. Schil de pastinaak met een dunschiller. 
  3. Snij in pastinaak in dikke frieten. 
  4. Kook de pastinaken voor 10 minuten. 
  5. Schep voorzichtig de pastinaak uit de pan en leg ze op geopende BBQ visklem. 
  6. Smeer de pastinaak in met honing. 
  7. Sluit de klem en draai het om en smeer de andere zijde ook met honing in. 

 BBQ (2 minuten) 

pastinaak

Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Tussen het koken van de pastinaak en grillen mag maximaal 5 minuten zitten. Leg de klem met de pastinaak op het rooster. 

Na 30 seconden draai je de klem met de pastinaak om. Dit doe je net zolang dat de pastinaak grillvlekken vertoont. 

pastinaak

Net voor het serveren van de pastinaak besprenkel je het met  witte wijnazijn en een beetje zout uit de zoutmolen. Als laatste kan je de pastinaak aftoppen met (gedroogde) rozemarijn.