Appeltaart op de bbq
Je bent klaar met de het barbecueën, maar de bbq brandt nog goed. Wat ga je doen?
Laat je de bbq doven of ga je een appeltaart erin te bakken?
De appeltaart smaakt absoluut niet naar houtskool. De appeltaart heeft dezelfde smaak als uit een elektrische oven.
Ingrediënten voor 8 personen
1 pak kant en klare appeltaart mix
(+de ingrediënten die op de verpakking staan)
paneermeel
Benodigdheden
Keukenmachine of mixer met deeghaken
Springvorm
Schaaltje
Schilmesje
Pizzasteen
Bakpapier
Houten prikker
Bereiding (25 minuten)
- Volg het recept zoals beschreven op het pak van appeltaart mix.
- Leg op de bodem van de springvorm bakpapier, vervolgens strooi je een heel dun laagje paneermeel over het bakpapier.
BBQ (60 minuten)
Zorg ervoor dat de bbq een temperatuur van 170°C heeft. Je bakt de appeltaart indirect, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en rvs bbq rooster. Na iedere handeling sluit je de deksel van de bbq. Plaats eerst een pizzasteen op het rvs bbq rooster, dus je hebt dan een dubbele hitteschild. Als de pizzasteen heet is plaats je de appeltaart op de pizzasteen.
Na 50 minuten ga je voor het eerst kijken en onderzoeken of de appeltaart gaar is. Het deeg van de appeltaart heeft een kerntemperatuur van 100°C, echter je moet met een houten prikker in het deeg prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen, dan is de appeltaart gaar.
Haal de appeltaart eruit en snij voorzichtig langs de rand van de springvorm de appeltaart los. Laat 5 minuutjes afkoelen. Vervolgens open je de springvorm en smullen maar.