Krieltjessalade
Krieltjessalade is heerlijk om de zomer te proeven. Je kan de krieltjessalade koud of half warm eten. Je kunt het zowel bij vis als vlees eten. Een persoonlijk twist kan je er altijd aan geven door bijvoorbeeld een olijfje of paprika toe te voegen.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr krieltjes in schil
6 zoetzure kleine augurkjes
2 el augurkenvocht
125 gr zure room
½ komkommer
1 rode ui
2 el mayonaise
1 el mosterd
1 blikje maïs van 150 gr
50 gr croutons
2 el mayonaise
3 el verse bieslook
Benodigdheden
Vergiet
Koksmes
Snijplank
Mooie schaal
Eetlepel
Schilmesje
Bereiding (20 minuten)
- Halveer de krieltjes, vervolgens kook je in 7 minuten de krieltjes in water gaar. Giet de krieltjes af en laat het afkoelen.
- Snij de rode ui in heel dunne plakjes.
- Open het blikje maïs en laat in een vergiet uitlekken.
- Snij de komkommer in halve plakjes van 1 cm dik.
Dressing:
- Klop een dressing van mayonaise, zure room, augurkenvocht en mosterd.
Verdeel de krieltjes, rode ui, maïs en komkommer in een schaal. Schep de dressing erover en bestrooi met bieslook en croutons.