Griekse salade
Griekse salade is bijzonder smaakvol en heerlijk fris. Deze salade is ideaal als bijgerecht, met name bij de zomerbarbecue.
Ingrediënten voor 4 personen
6 tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
1 groene paprika
1 rode ui
15 gr verse krulpeterselie
120 gr olijven zonder pit
1 el kappertjes
4 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
150 gr feta
1 tl gedroogde oregano
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Schaal
Eetlepel
Bereiding (15 minuten)
- Snijd de tomaten in partjes.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng de tomaat, komkommer en paprika met de ui, peterselie, olijven en kappertjes. Verdeel over de borden.
- Roer de olie en azijn met de oregano tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de dressing over de salade.
- Snijd de feta in vieren en verdeel erover.