griekse salade

Griekse salade

Griekse salade is bijzonder smaakvol en heerlijk fris. Deze salade is ideaal als bijgerecht, met name bij de zomerbarbecue. 

Ingrediënten voor 4 personen
6 tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
1 groene paprika
1 rode ui
15 gr verse krulpeterselie
120 gr olijven zonder pit
1 el kappertjes
4 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
150 gr feta
1 tl gedroogde oregano

Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Schaal
Eetlepel

Bereiding (15 minuten) 

  1. Snijd de tomaten in partjes. 
  2. Snijd de komkommer in plakjes. 
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. 
  4. Snijd de ui in dunne ringen. 
  5. Snijd de peterselie fijn. 
  6. Meng de tomaat, komkommer en paprika met de ui, peterselie, olijven en kappertjes. Verdeel over de borden. 
  7. Roer de olie en azijn met de oregano tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de dressing over de salade. 
  8. Snijd de feta in vieren en verdeel erover.