T-bone steak
De T-bone kenmerkt zich door een T-vormig bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. T-bone steak bestaat uit 2 soorten vlees, namelijk ossenhaas en entrecote. Het komt van het achterste deel van het rund, vlakbij de lende. Het is geen werkvlees, dus is het zeer mals. De kerntemperatuur voor medium rare zit tussen de 51 en 53 graden Celsius.
Ingrediënten voor 2 personen
500 gr T-bone steak, dikte bot is 3 cm
Zout en peper uit de molen
Scheutje zonnebloemolie
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Keukenpapier Siliconenkwast
Aluminiumfolie
Bereiding (3 minuten)
- Dep de T-bone steak met een keukenpapier droog.
- Top de T-bone steak met de zoutmolen af.
- Smeer de T-bone steak met zonnebloemolie in.
BBQ (6 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% direct opstelling. We stoken de BBQ op tot rond de 220° C. Na elke handeling sluit je de BBQ deksel. Je legt de T-bone steak op het directe gedeelte van de BBQ. Na ongeveer 30 seconden keer je de T-bone steak om, om de andere zijde dicht te schroeien. Na ongeveer 30 seconden leg je de T-bone steak op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ breng je de T-bone steak op de juiste kerntemperatuur. Voor medium rare is dat 53°C.
Haal de T-bone steak uit de BBQ en laat de T-bone steak een paar minuutjes onder aluminiumfolie rusten. Vervolgens snijd je de T-bone steak langs het bot los. Snijd in plakken van 0,5 cm. Je kunt de T-bone steak met kruiden aftoppen. Eet smakelijk!