zoete aardappel

Zoete aardappel 

Je gaat de zoete aardappel eerst blancheren Wat is blancheren? De aardappelen worden kort gekookt en daarna met koud water afgespoeld. Zo wordt het kookproces onderbroken en zal de groenten niet verder garen. Je gaat op zeker spelen dat de zoete aardappel beetgaar van de bbq afkomt. 

Ingrediënten voor 2 persoon
300 gr zoete aardappel
Zoutmolen
Scheut olijfolie

Benodigdheden bereiding
Pan
Vergiet
Kom
Lepel
Bbq (groenten) RVS mandje

Bereiding (20 minuten) 

  1. Je boent de zoete aardappelen goed schoon onder de kraan. Je schilt niet de zoete aardappelen. Vervolgens snijd je de zoete aardappel in de vorm van friet, dikte van de stengels zijn onderveer 1 cm. 
  2. Je doet de zoete aardappelen in een pan met ruim water. Je laat de zoete aardappelen 2 minuten koken. Vervolgens doe je de zoete aardappelen in een vergiet en je koelt de zoete aardappelen onder een kraan met koud water. 
  3. De afgekoelde zoete aardappelen doe je in kom met een scheut olijfolie en naar smaak voeg je zout toe. De laatste handeling is de zoete aardappelen in een bbq (groenten) RVS mandje te doen. 

 BBQ (15  minuten) 

zoete aardappel

Stook de bbq op tot een temperatuur van 220°C. Na iedere handeling wordt de bbq gesloten. Het grillen gebeurt op de bbq gebeurt op een indirecte manier (indirect manier zit een hitteschild tussen de hete houtskool en RVS bbq rooster). 

zoete aardappel

Na ongeveer 15 minuten zijn de zoete aardappelen beetgaar. Altijd bij de bbq een stengel zoete aardappel proeven, voor gaarheid en smaak.