gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine 

Het grillen van aubergine is heel eenvoudig en verrassend lekker. De uitdaging is plakken aubergine van 1 cm dik te snijden. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de aubergine gegrild is. 

Ingrediënten voor 2 personen
1 aubergine
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen
1 tl gedroogde rozemarijn

Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast

 Bereiding (10 minuten) 

  1. Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de aubergine in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten  trekken geeft een lekkere smaak aan de aubergine. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook. 
  2. Snij het kontje van de aubergine en snij de aubergine in plakken van 1 cm dik. Snij bij de buitenste 2 plakken van de aubergine de schil er vanaf, dus plakken aubergine met zo min mogelijk schil. 
  3. Smeer de aubergine in met knoflook olijfolie. De aubergine wordt met rozemarijn afgetopt. 

 BBQ (8 minuten) 

gegrilde aubergine

Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de aubergine op het rooster en na 4 minuten keer je de aubergine om. Op de aubergine ontstaan mooie grilstrepen en deze verkleuren naar licht bruin. 

Na 8 minuten is de aubergine klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. 

gegrilde aubergine

De aubergine is sappig met een lichte smaak van rozemarijn. Eventueel kan op smaak de aubergine met zeezout uit de zoutmolen worden afgetopt.