Gegrilde aubergine
Het grillen van aubergine is heel eenvoudig en verrassend lekker. De uitdaging is plakken aubergine van 1 cm dik te snijden. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de aubergine gegrild is.
Ingrediënten voor 2 personen
1 aubergine
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen
1 tl gedroogde rozemarijn
Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast
Bereiding (10 minuten)
- Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de aubergine in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten trekken geeft een lekkere smaak aan de aubergine. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook.
- Snij het kontje van de aubergine en snij de aubergine in plakken van 1 cm dik. Snij bij de buitenste 2 plakken van de aubergine de schil er vanaf, dus plakken aubergine met zo min mogelijk schil.
- Smeer de aubergine in met knoflook olijfolie. De aubergine wordt met rozemarijn afgetopt.
BBQ (8 minuten)
Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de aubergine op het rooster en na 4 minuten keer je de aubergine om. Op de aubergine ontstaan mooie grilstrepen en deze verkleuren naar licht bruin.
Na 8 minuten is de aubergine klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C.
De aubergine is sappig met een lichte smaak van rozemarijn. Eventueel kan op smaak de aubergine met zeezout uit de zoutmolen worden afgetopt.