Pasta salade
Pasta salade kan je op vele manieren maken. Wij kiezen voor een pasta salade met een Braziliaanse touch. Het is heerlijk om bij een zomerbarbecue als bijgerecht te eten. Maar ook als hoofdgerecht op een warme dag, samen met een droge witte wijn.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr macaroni
1 gele paprika
1 groene paprika
1 komkommer
100 gr zilveruitjes
1 blikje maïs van 150 gram
200 gr gekookte hamblokjes
1 flesje samba saus
Benodigdheden
Pan
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Grote pan
Bereiding (20 minuten)
1. Kook de macaroni gaar, volgens de beschrijving op het pak
2. Verwijder de zaadlijsten uit de rode en gele paprika. Snij de beide paprika’s in kleine blokjes
3. Snij de komkommer in kleine blokjes
4. Maak het blikje van maïs open en laat het vocht weglopen
5. Roer de paprika’s, macaroni, komkommer, zilveruitjes, maïs en hamblokjes in grote pan goed door elkaar
6. Schep in een schaaltje de pasta salade en voeg naar behoefte samba saus toe