gegrilde ananas

Ananas met ahorn siroop

Ingrediënten voor 5 personen
1 rijpe ananas
3 eetlepels ahorn siroop
uitgeperste limoen
¼ theelepel kaneel

Benodigdheden bereiding
Slagersmes
Schilmesje
Snijplank
Schaal
Lepel
Theelepel                                          

Bereiding (20 minuten)

  1. Snij kop en kont van de ananas en verwijder de schil met een scherp mes 
  2. Snij de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm 
  3. Snij de kern uit iedere plak 
  4. Meng de ahorn siroop, limoensap en kaneel 
  5. Smeer de plakken ananas in met het mengsel 

 BBQ (8 minuten) 

gegrilde ananas

Leg de ananasplakken op een BBQ van rond de 
220 °C. Grill de ananasplakken 4 minuten aan iedere zijde op de BBQ met hitteschild, dus indirect grillen. Na elke handeling sluit je de deksel van de BBQ. Meet de kerntemperatuur van de ananas, deze moet minimaal 60 °C zijn. 

gegrilde ananas

 Na het grillen vertonen de ananasplakken strepen van het rooster en zijn ze donker van kleur.