Ananas met ahorn siroop
Ingrediënten voor 5 personen
1 rijpe ananas
3 eetlepels ahorn siroop
uitgeperste limoen
¼ theelepel kaneel
Benodigdheden bereiding
Slagersmes
Schilmesje
Snijplank
Schaal
Lepel
Theelepel
Bereiding (20 minuten)
- Snij kop en kont van de ananas en verwijder de schil met een scherp mes
- Snij de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm
- Snij de kern uit iedere plak
- Meng de ahorn siroop, limoensap en kaneel
- Smeer de plakken ananas in met het mengsel
BBQ (8 minuten)
Leg de ananasplakken op een BBQ van rond de
220 °C. Grill de ananasplakken 4 minuten aan iedere zijde op de BBQ met hitteschild, dus indirect grillen. Na elke handeling sluit je de deksel van de BBQ. Meet de kerntemperatuur van de ananas, deze moet minimaal 60 °C zijn.
Na het grillen vertonen de ananasplakken strepen van het rooster en zijn ze donker van kleur.