Glühwein
Glühwein is een speciaal winterdrankje. Je kunt kant en klare Glühwein kopen, maar Glühwein kan je ook zelf maken. Het is de warmte van rode wijn gecombineert met aromatische kruiden zoals kaneel, kruidnagel en citrus.
Je dient wel een krachtige rode wijn te gebruiken met een hoog alcoholpercentage.
Wil je goed wijnadvies, dan kan Van Lieverlee je goed helpen (zie website: https://www.vanlieverlee.nl/).
Van Lieverlee is gevestigd in Bladel en Hilvarenbeek.
Ingrediënten voor 4 personen
75 cl wijn, Merlot Cabernet 13,5%
1 steranijs
2 kruidnagels
½ kaneelstok
1 sinaasappel
¼ citroen
2 el suiker
Benodigdheden
Pan (geen deksel)
Een leeg theefilterzakje
Houten lepel
Snijplank
Koksmes
Eetlepel
Bereiding (10 minuten)
- Druk het ½ kaneelstokje een beetje plat. Doe de steranijs, kruidnagel, kaneelstok in het theefilterzakje.
- Was het fruit en schrob de schil goed.
- Snij de sinaasappel in plakken (met schil).
- Snij de citroen in plakken (met schil).
- Giet de wijn in de pan en voeg direct de kruiden en het fruit toe.
BBQ (30 minuten)
We gaan indirect bbq-en, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en het rooster. We doen direct de pan met de glühwein in de bbq. Vervolgens laten we de bbq rustig opwarmen naar een temperatuur van 150°C.
De glühwein mag niet koken (bij 100°C vervliegt de alcohol), de kerntemperatuur van de glühwein is maximaal 85°C.
Proef vlak voor het serveren of er nog suiker toegevoegd moet worden.
Als de Glühwein rijk van smaak is kan je het serveren. Houd het geheel warm.