Hertenbiefstuk
Hertenbiefstuk is niet hetzelfde als herten rugfilet. Allebei komt het vlees uit de rug van het hert, echter herten rugfilet is stuk duurder en malser. Snij het vlees altijd haaks op de vleesdraden, dan zijn de vleesdraden korter. Het vlees is malser als de vleesdraden korter zijn.
Hertenbiefstuk is echt een najaar / winter / Kerst aanrader. Je kan de hertenbiefstuk met rode uien marmelade serveren, ook te vinden op deze site.
Ingrediënten voor 4 personen
4 stukjes hertenbiefstuk
Grof zeezout
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Keukenrol
Aluminiumfolie
Bereiding (5 minuten)
- Haal de hertenbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep de hertenbiefstuk met keukenpapier droog.
- Breng zeezout aan op de hertenbiefstuk.
BBQ (8 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% direct opstelling. We stoken de BBQ op rond de 220° C. Na elke handeling sluiten we de BBQ deksel. We leggen de hertenbiefstuk op het directe gedeelte van de BBQ. Na ongeveer 30 seconden keren we de hertenbiefstuk om, om de andere zijde dicht te schroeien. Na ongeveer 30 seconden leggen we de hertenbiefstuk op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ brengen we de hertenbiefstuk op de juiste kerntemperatuur. Voor medium is de kerntemperatuur 55°C.
Haal de hertenbiefstuk uit de BBQ en laat het een paar minuutjes onder aluminiumfolie rusten. Vervolgens snij je de hertenbiefstuk in plakken van 1,5 cm dik. Je kunt de hertenbiefstuk met kruiden aftoppen. Eet smakelijk. Oh ja vergeet niet de rode uien marmelade en rode wijnsaus!