bruschetta

 Bruschetta met tomaat 

Een bruschetta kan met heel veel lekkernijen worden belegd. De bruschetta is heerlijk gegrild stokbrood of ciabatta. De bruschetta wordt met knoflook afgetopt wat een lichte knoflooksmaak geeft. In dit gerecht is er gekozen voor tomaten met verse basilicum.

Ingrediënten voor 4 personen
2 tomaten
5 gr verse basilicum
Scheutje olijfolie
1 Ciabatta 
2 teentjes knoflook
Zout uit de zoutmolen
Peper uit de pepermolen

Benodigdheden
Schilmesje
Snijplank
Pan
Broodmes
Schaaltje 
Koksmes
Siliconenkwastje

 Bereiding (15 minuten) 

  1. Kruis met een schilmesje de tomaten in, als voorbereiding om de tomaten te              ontvellen. 
  2. Dompel de tomaten 20 seconden onder in kokend water. 
  3. Ontvel de tomaten. 
  4. Snijd de tomaten door en verwijder de pitjes. 
  5. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  6. Snijd de basilicum fijn en meng het door de tomatenblokjes. 
  7. Maak het op smaak door toevoeging van peper en zout. 
  8. Snijd de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm dik. 
  9. Bestrijk de ciabatta aan beide zijde met olijfolie om het brood op de bbq makkelijk te kunnen grillen.

BBQ bereiding (5 minuten)

bruschetta

Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. 

Leg de gesneden ciabatta op het bbq rooster. Na 30 seconden draai je de gesneden ciabatta om. Je moet heel alert blijven om het brood niet te veel aan te laten branden. Herhaal het omdraaien totdat het brood licht bruin is. 

bruschetta

Haal de lichtbruine gesneden ciabatta van de bbq. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant over het gegrilde brood (beide kanten van het brood). Je hebt nu een heerlijke bruschetta gemaakt. 

bruschetta

 Beleg de bruschetta met de tomatenblokjes. Het is een heel fris, smaakvol, knapperend en halfwarm voorgerecht.