cake van de bbq

Cake op de bbq

Je bent klaar met het barbecueën, maar de bbq brandt nog goed. Wat ga je doen? 

Laat je de bbq doven of ga je een cake erin bakken? 

De cake smaakt absoluut niet naar houtskool. De cake heeft dezelfde smaak als uit een elektrische oven. 

Alle cake ingrediënten dienen op kamertemperatuur te zijn, om het mixen makkelijker te maken en snel een glad beslag te krijgen. 

 Ingrediënten voor 8 personen                                   
 1 pak kant en klare cake mix
 (+de ingrediënten die op de verpakking staan)
 paneermeel

Benodigdheden
Keukenmachine of mixer met deeghaken
Cakevorm
Schaaltje
Potlood
Schaar
Pizzasteen
Bakpapier
Cakerooster 
Houten prikker

Bereiding (25 minuten 

  1. Volg het recept zoals beschreven op het pak van de cakemix. Bekleed de cakevorm met bakpapier, vervolgens strooi je een heel dun laagje paneermeel op de bodem van het bakpapier. 

 BBQ (60 minuten)

cake van de bbq

 Zorg ervoor dat de bbq een temperatuur van 160°C heeft. Je bakt de cake indirect, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en pizzasteen. Na iedere handeling sluit je de deksel van de bbq. Als de pizzasteen heet is plaats je de cake op de pizzasteen. 

cake van de bbq

Na 50 minuten ga je voor het eerst kijken en onderzoeken of de cake gaar is. Het deeg van de cake heeft een kerntemperatuur van 100°C, echter je moet met een houten prikker in de cake prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen, dan is de cake gaar. 

Haal de cake uit de bbq, vervolgens draai je voorzichtig de cakevorm om op een cakerooster om af te koelen.