Wild zwijn rack
Wild zwijn rack op de BBQ is een klein feestje. Het ziet er fantastisch uit, zo’n homp vlees met uitstekende ribben. We gaan voor de snelle methode, dus met een hoge temperatuur van 220° C.
In veel recepten staat een langzame methode. Echter het vlees is mals en bezit veel vleessappen, zodat een snelle methode op hoge BBQ temperatuur mogelijk is. De structuur van het vlees is stevig en heeft een hele lichte leversmaak. Op het vlees brengen we alleen zout aan, omdat op een hoge temperatuur bijna alle kruiden verbranden (dat zijn de zwarte puntjes die je na bereiding op het vlees ziet). Op je bord kan je naar wens kruiden toevoegen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg wild zwijn rack
Grof zeezout
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Keukenpapier
Aluminiumfolie
bereiding (5 minuten)
- Dep de wild zwijn rack met keukenpapier droog.
- Indien nodig ontvlies je de wild zwijn rack.
- Breng zeezout aan op de wild zwijn rack.
BBQ (25 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% directe opstelling. We stoken de BBQ op naar rond de 220° C. Na elke handeling sluiten we de BBQ deksel. We leggen de wild zwijn rack op het directe gedeelte van de BBQ. Na onderveer 30 seconden keren we de wild zwijn rack om de andere zijde dicht te schroeien. Na ongeveer 30 seconden leggen we het vlees op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ brengen we de wild zwijn rack op de juiste kerntemperatuur. Voor medium is de kerntemperatuur 60°C.
Haal de wild zwijn rack van de BBQ en laat het een paar minuutjes onder aluminiumfolie rusten. Vervolgens snij je de wild rack langs de ribben. Je kunt de wild zwijn rack met kruiden aftoppen. Eet smakelijk.