Wild zwijn rugfilet
Wild zwijn rugfilet is de biefstuk van het wilde zwijn, echter de structuur van het vlees is stevig. We gaan voor de snelle en eenvoudige BBQ methode, dus hoge BBQ temperatuur en vooraf het vlees dichtschroeien. Op het vlees brengen we alleen zout aan, omdat op een hoge BBQ temperatuur bijna alle kruiden verbranden (het zijn de zwarte puntjes die je na bereiding op het vlees ziet). Op je bord kan je naar wens kruiden toevoegen.
Rode wijnsaus smaakt heerlijk bij dit wildgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
800 gr wild zwijn rugfilet
Grof zeezout
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Bereiding (5 minuten)
- Dep de wild zwijn rugfilet met keukenpapier droog.
- Breng zeezout aan op de wild zwijn rugfilet.
BBQ (12 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% directe opstelling. We stoken de BBQ op rond de 220°C. Na elke handeling sluiten we de deksel. We leggen de wild zwijn rugfilet op het directe gedeelte van de BBQ. Na ongeveer 30 seconden keren we de wild zwijn rugfilet om, de andere zijde dicht te schroeien. Na ongeveer 30 seconden leggen we de wild zwijn rugfilet op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ brengen we de wild zwijn rugfilet op de juiste kerntemperatuur. Voor medium is de kerntemperatuur 60°C.
Haal de wild zwijn rugfilet uit de BBQ en laat het een paar minuutjes onder aluminiumfolie rusten. Vervolgens snij je de rugfilet in plakken van 1 cm dik. Je kunt de wild zwijn rugfilet met kruiden aftoppen. Eet smakelijk. Oh ja vergeet niet de rode wijnsaus!