Gevulde tomaat met pesto en mozzarella
Een heerlijk voorgerechtje is gevulde tomaat met pesto en mozzarella. Het zelf maken van groene pesto is eenvoudig met een verrassende eigenzinnige smaak. Op deze website staat onder het kopje sauzen het recept om groene pesto te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
2 tomaten
Verse basilicum
1 bol mozzarella
Groene pesto
Zout uit de molen
Peper uit de molen
Olijfolie
Benodigdheden
Snijplank
Schilmesje
2 Skillets
Bereiding (15 minuten)
- Snij de tomaat door de helft bij de punt waar de kroon normaal zit.
- Hol de tomaat uit door het vruchtvlees te verwijderen.
- Kruid de binnenzijde van de tomaat met zout en versgemalen peper.
- Leg in iedere tomaat twee blaadjes basilicum en een beetje pesto.
- Snij de mozzarella in plakken en leg deze vervolgens op de tomaat.
- Doe een heel klein beetje olijfolie in de skillet en verdeel de olijfolie over de bodem van de skillet.
- Leg alle gevulde tomaten met mozzarella in de skillet.
BBQ (15 minuten)
Stook de bbq op tot 220°C. Je grilt de gevulde tomaten indirect, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en rvs rooster. Na iedere handeling sluit je de bbq.
Plaats de skillets op de rvs rooster en sluit de bbq deksel.
De gevulde tomaten zijn gereed als de kerntemperatuur van de tomaat 80°C is. De tomaten liggen lekker te pruttelen en de mozzarella is iets aangebrand.
De tomaten mogen iets ingezakt zijn waarbij de buitenkant zacht is.