Groene pesto
Groene pesto kan naar eigen smaak gemaakt worden. Bijvoorbeeld door meer knoflook toe te voegen, dan wordt de groene pesto pittiger van smaak. Spelen met de ingrediënten kan je eigen persoonlijke groene pesto creëren.
Ingrediënten voor 4 persoon
30 gr verse basilicum
30 gr Parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
½ teentje knoflook
75 ml olijfolie
Mespuntje zout
Benodigdheden bereiding
Koekenpan
Lepel
Schaaltje
Mes
Hakmolen
Bereiding (15 minuten)
- Rooster de pijnboompitten in de koekenpan. Doe geen boter of olie in de koekenpan, alleen pijnboompitten op midden-laag vuur. Om lichte bruine pijnboompitten te krijgen dien je regelmatig de pijnboompitten om te schudden in de koekenpan.
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen, ook de steeltjes van de verse basilicum. Hak alle ingrediënten fijn en proef de heerlijke verse groene pesto. Eventueel kan naar smaak peper of andere ingrediënten toevoegen om een persoonlijke pesto te creëren.