Preitaart met kaas
Paneermeel op de bodem van de preitaart zorgt ervoor dat de preitaart niet te nat wordt. Een handige tip voor een heerlijk resultaat. Het is even een werkje om een preitaart goed voor te bereiden. We hebben het gerecht in 5 stapjes omschreven, want uiteindelijk is het eenvoudig en verrassend lekker om een preitaart te maken. Het gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
Ingrediënten voor 4 personen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
600 g preistronken
1 el zonnebloemolie
3 middelgrote eieren
250 gr Griekse yoghurt
100 gr geraspte kaas voor ovengratin
Paneermeel
2 tl kerriepoeder
1 ui
3 teentjes knoflook
Peper
Zout
Benodigdheden
Springvorm (diameter 24 cm)
Garde
Eetlepel
Bakpapier
Lange sateprikker
Vergiet
Grote skillet
Vork
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Theelepel
Bereiding (20 minuten)
Snijwerk:
- Snij de prei in ringen van 1 cm. Spoel goed af en laat uitlekken in een vergiet.
- Snij de ui grof.
- Snij de knoflook in kleine stukjes.
Preitaart mengsel:
- Doe de eieren en yoghurt in een beker en meng met een garde tot een glad geheel.
Springvorm:
- Ontdooi de bladerdeeg.
- Bekleed de bodem met bakpapier en vet de wand goed in met boter.
- Bekleed het geheel vervolgens met bladerdeeg.
- Strooi een beetje paneermeel over de bodem.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem om te zorgen dat de bodem niet zo ‘nat’ blijft.
BBQ fase 1 (15 minuten)
- Stook de kamado op tot 190°C. We gaan indirect bereiden, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en het rooster.
- Verwarm eerst de skillet in de BBQ met wat olie en bak de prei, ui, knoflook en kerriepoeder in ongeveer 10 minuten. Schep regelmatig om en sluit de deksel van de kamado.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
BBQ fase 2 (45 minuten)
- Verdeel de preiringen gelijkmatig over de taartbodem.
- Schenk het preitaart mengsel erover.
- Strooi kaas over de preitaart.
- Na 35 minuten prik je met een satéprikker in het midden. Als er niets meer aan blijft plakken dan is de taart gaar.
Geniet van preitaart, koud of warm