Kabeljauw op hout
We gaan op zeker, dus garen we de kabeljauw op een houten plankje. Het grote voordeel om vis op hout te garen is dat het niet aan het rooster gaat vastzitten. Als de vis gereed is, dan haal je de vis makkelijk uit de kamado en je steekt de vis eenvoudig los van het plankje.
Tijdens het garen draaien we vis niet om, anders kan de vis breken.
We smeren de vis in met rub, die op website staat.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr kabeljauw
10 gr vis rub, zie op de website recept vis rub
Benodigdheden
Snijplank
Houten plankje voor op de BBQ
Bereiding (1 uur)
- Leg de kabeljauw op de snijplank en dep met papier de kabeljauw droog.
- Wrijf de kabeljauw met de vis rub in.
- Laat de rub minimaal 45 minuten rusten (zie op deze site bij algemene bbq informatie het hoofdstuk “rub”).
- Leg de kabeljauw op een plankje.
BBQ (12 minuten)
Stook de bbq op tot een temperatuur rond de 220°C. We grillen indirect, dus een hitteschild zit tussen de houtskool en bbq rooster. Leg het houten plankje met de kabeljauw op de bbq. Na elke handeling doe je de bbq dicht. De kabeljauw wordt niet omgedraaid.
Haal de kabeljauw met houten plankje uit de bbq bij een kerntemperatuur van 50°C. De kabeljauw is mals en heerlijk gekruid.