Groenten ratatouille

Groenten ratatouille

Ratatouille is een combinatie van groenten. Wij hebben gekozen voor rode ui, courgette, aubergine, rode puntpaprika en cherry tomaatjes. Andere keuzes zijn natuurlijk ook mogelijk. Echter groenten met een langere gaartijd, bijvoorbeeld worteltjes, dienen van tevoren kort gekookt te worden. We maken de ratatouille helemaal af met een smaakvolle kruidenolie. 

Tussen de bereiding door op de BBQ dienen de groenten 4 á 5 maal om geschept  te worden, om dezelfde gaarheid te krijgen.

Stap 1: voorbereiding

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote rode ui
1 groene courgette
20 stuks cherry tomaatjes
1 aubergine
2 rode puntpaprika
5 teentjes knoflook
15 gram verse basilicum
100 ml zonnebloemolie
peper en zout

Benodigdheden
koksmes
schilmes
snijplank
maatbeker
hakmolentje
gietijzeren pan
groentelepel

Stap 2: bereiding (20 minuten)

  1. Maak de rode ui schoon en snij in dunne halve ringen van 0,3 cm
  2. Snijd de courgette en aubergine in halve plakjes van 0,5 cm.
  3. Halveer de cherry tomaatjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Snijd de puntpaprika in halve ringen van 0,5 cm.
  5. Pel de knoflook en pluk de blaadjes van de basilicum. Maal de knoflook, basilicum met de zonnebloemolie in een hakmolen, fijn. 
  6. Doe alle ingrediënten in de gietijzeren pan en meng goed door elkaar. De kruidenolie, zout en peper  moeten goed door de groenten gemengd worden. 
  7. We gaan de groenten in eigen vocht stoven, er hoeft geen vocht toegevoegd te worden.

Stap 3: BBQ (25 minuten)

Groenten ratatouille

Verhit de BBQ tot een temperatuur van 200 graden Celcius. Het maakt niet uit direct of indirect BBQ opstelling, omdat de groenten in een gietijzeren pan zitten.

Groenten ratatouille

Schep 4 á 5 maal de groenten om, om dezelfde gaarheid te krijgen.

Groenten ratatouille

Na ongeveer 25 minuten zijn de groenten klaar bij een kerntemperatuur van 70 graden Celsius.