gevulde champignons

Gevulde champignons

In dit gerecht zijn kastanje champignons gebruikt. Je mag ook normale champignons of portobello’s gebruiken. De bereiding en grillen van de verschillende champignons op de bbq zijn hetzelfde. 

Kies je voor portobello’s als voorgerecht, dan is het een hele hap. Denk aan de calorieën! 

Ingrediënten voor  personen
12 grote kastanje champignons 
1 el heksenkaas
1 teentje knoflook
¼ rode ui
½ bol mozzarella
Handje geraspte kaas
60 gr gerookte spekjes
Scheutje zonnebloemolie

Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Kleine skillet
Schaaltje
Metalen schaaltje of grote skillet
Champignonborstel

 Bereiding (20 minuten) 

  1. Borstel de champignons goed schoon. Nooit met water de champignons schoonmaken, omdat de champignons zich dan met water volzuigen. 
  2. Hol de champignons uit, bewaar hetgeen wat je eruit snijd. 
  3. Hak de knoflook, mozzarella en rode ui fijn. 
  4. Maak een mengsel van heksenkaas, knoflook, rode ui, mozzarella en gedeelte van het binnenste van de champignons.
  5. Als je portobello's gebruikt (grote champignons), dan eerst met een vork gaatjes in de bodem prikken. Tijdens het grillen kan het vocht eruit lopen. 
  6. Vul de champignons met het mengsel. 

 BBQ (20 minuten) 


spekjes uitbakken

Temperatuur van de BBQ is ongeveer 220° C. Na iedere handeling doe je de bbq dicht. Doe de gerookte spekjes en zonnebloemolie in een kleine skillet. Zet de kleine skillet op rvs bbq rooster. We gaan direct barbecueën, dus er zit geen hitteschild tussen het houtskool en de rvs bbq rooster. Haal de skillet met de spekjes van de bbq als ze goudbruin zijn. Het duurt ongeveer 10 minuten, je moet er even bij blijven.

gevulde champignons

 Doe de gevulde champignons een grote skillet. Verdeel de geraspte kaas en spekjes over de champignons. Vervolgens bouw je de bbq om van direct naar een indirecte opstelling, dus er zit een hitteschild tussen het houtskool en de rvs bbq rooster. Plaats de grote skillet in het midden van de bbq, na iedere handeling sluit je de bbq. Als de kerntemperatuur van de champignons 70°C is en de champignons geven wat vocht af, dan zijn de champignons gereed. 

gevulde champignons

 Het is een heerlijk voorgerecht en de champignons verdienen een mooi bordje.