Appelcrumble

 Appelcrumble 

Appelcrumble met hazelnoten is een heerlijk nagerecht. Je maakt het helemaal af met een bolletje vanille ijs. 

Voor niet hazelnoot liefhebbers kan je andere noten of stroopwafel toevoegen. Het lekkerste is de appelcrumble warm op te snoepen. 

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr bloem
50 gr ongezouten boter
35 gr kristal suiker
0,5 kg Elstar appels
1 tl gemalen kaneel
45 gr ongebrande hazelnoten
Poedersuiker 
4 bollen roomijs.

Benodigdheden
Zeef
Theelepel
Metalen kom
Eetlepel
Schilmesje
Koksmes
Snijplank
Springvorm
Bakpapier

 Bereiding (20 minuten) 

Appelmengsel in de springvorm 

1.      Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vervolgens smeer je de zijkant met boter in. 

2.      Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Schep de appelblokjes met  ⅓ van de suiker en de kaneel om in de springvorm. 

 

Kruimelige deeg in een kom 

1.      Haal de boter uit de koelkast en snij in kleine blokjes. Koude boter is makelijker te verwerken, dan warme boter. 

2.      Zeef de bloem boven een kom, voeg de boter en de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg. 

3.      Hak de noten grof. Voeg de noten toe aan de rest van de ingrediënten in de kom. 

4.      Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels. 

 BBQ (20 minuten) 

appelcrumble

Stook de BBQ op tot 220°C. We gaan indirect werken dus we zetten de springvorm op het hitteschild. Doe de deksel dicht. Na 20 minuten is het deeg goudbruin en gaar. 

appelcrumble

 Schep de appelcrumble op een bord en schep nog een heerlijke bol vanille ijs erbij. Je kunt het gerecht nog aftoppen met een dun laagje poedersuiker. 

appelcrumble

Mijn bedrijf is meer dan een baan. Bij elk nieuw project zorg ik dat het past bij mijn waarden, zodat ik zeker weet dat ik geweldige resultaten kan leveren.