Gegrilde bloemkoolsteak
Het grillen van bloemkoolsteak is heel eenvoudig en verrassend lekker. De uitdaging is plakken bloemkool van 1 cm dik te snijden. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de bloemkoolsteak gegrild is.
Ingrediënten voor 2 personen
1 kleine bloemkool
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen
1 tl gedroogde rozemarijn
Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast
Bereiding (10 minuten)
- Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de bloemkoolsteak in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten trekken geeft een lekkere smaak aan de bloemkoolsteak. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook.
- Snij de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Smeer de bloemkoolsteak in met knoflook olijfolie. De bloemkoolsteak wordt met rozemarijn afgetopt.
BBQ (8 minuten)
Stookt de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de bloemkoolsteak op het rooster en na 4 minuten keer je de bloemkoolsteak om. Op de bloemkoolsteak ontstaat een donkere verkleuring.
Na 8 minuten is de bloemkoolsteak klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C.
De bloemkoolsteak is beetgaar met een lichte smaak van rozemarijn. Eventueel kan op smaak de bloemkoolsteak met zeezout uit de zoutmolen worden afgetopt.