gegrilde bloemkool

Gegrilde bloemkoolsteak

Het grillen van bloemkoolsteak is heel eenvoudig en verrassend lekker. De uitdaging is plakken bloemkool van 1 cm dik te snijden. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de bloemkoolsteak gegrild is. 

Ingrediënten voor 2 personen
1 kleine bloemkool
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen
1 tl gedroogde rozemarijn

Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast

 Bereiding (10 minuten) 

  1. Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de bloemkoolsteak in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten  trekken geeft een lekkere smaak aan de bloemkoolsteak. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook. 
  2. Snij de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Smeer de bloemkoolsteak in met knoflook olijfolie. De bloemkoolsteak wordt met rozemarijn afgetopt. 

BBQ (8 minuten) 

gegrilde bloemkool

Stookt de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de bloemkoolsteak op het rooster en na 4 minuten keer je de bloemkoolsteak om. Op de bloemkoolsteak ontstaat een donkere verkleuring. 

Na 8 minuten is de bloemkoolsteak klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. 

gegrilde bloemkool

De bloemkoolsteak is beetgaar met een lichte smaak van rozemarijn. Eventueel kan op smaak de bloemkoolsteak met zeezout uit de zoutmolen worden afgetopt.