Basisrub voor slow cooking
De basisrub van een dry slow cooking rub is: grof zeezout, basterdsuiker en gemalen peper. Naar eigen idee kan je de slow cooking rub uitbreiden met extra smaakmakers.
De basis dry slow cooking rub is een combinatie van pittig, zout (wat de vleescellen openmaakt) en suiker (zorgt voor het karameliseren en geeft kleur aan het vlees).
De rub slow cooking hebben wij uitgebreid met 2 smaakmakers, namelijk paprikapoeder en knoflook. Echter je kunt naar eigen wens er een persoonlijke touch aan geven.
Om alles goed te snappen, lees eerst op deze site “algemeen bbq informatie” het hoofdstuk “rub algemeen”. Veel succes en let op: ga nooit hoger dan 180°C slow cooking, omdat anders de suikers verbranden.
Ingrediënten
1 el grof zeezout
2 el basterdsuiker
1 el gemalen peper
1,5 tl gerookte paprikapoeder
2 tl gemalen knoflook
Benodigdheden
Afsluitbare bot
Eetlepel
Theelepel
Doe alle kruiden en zeezout in een afsluitbare pot, schudden maar en klaar!