Herten rugfilet
Herten rugfilet is het malste vlees van het hert, maar daardoor ook het duurste vlees. Herten rugfilet smaakt naar rosbief. Je moet herten rugfilet niet verwarren met herten biefstuk. Een leuke uitdaging om beiden op de BBQ klaar te maken en vervolgens de verschillen te proeven, qua smaak en structuur.
Bij een deftig stukje vlees hoort een deftige saus. Rode wijnsaus past prima bij herten rugfilet.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr herten rugfilet
Grof zeezout
Scheutje zonnebloemolie
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Keukenrol
Aluminiumfolie
Siliconenkwast
Bereiding (5 minuten)
- Haal de herten rugfilet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep de hertenbiefstuk met keukenpapier droog.
- Breng zeezout aan op de herten rugfilet.
- Smeer de herten rugfilet met zonnebloemolie in.
BBQ (20 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% directe opstelling. We stoken de BBQ op rond de 220°C. Na elke handeling sluiten we de BBQ deksel. We leggen de herten rugfilet op het directe gedeelte van de BBQ. Na onderveer 30 seconden keren we het vlees om, om de andere zijde dicht te schroeien. Na ongeveer 30 seconden leggen we het vlees op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ brengen we de herten rugfilet op de juiste kerntemperatuur. Voor medium is de kerntemperatuur 53°C.
Haal de herten rugfilet uit de BBQ en laat een paar minuutjes onder aluminiumfolie rusten. Vervolgens snijd je de herten rugfilet in plakken van 1,5 cm dik. Je kunt de herten rugfilet met kruiden aftoppen. Eet smakelijk. Oh ja, vergeet niet de rode wijnsaus!