nacho's

 Nacho’s met daarnaast guacamole 

Nacho’s zijn heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Het bijzondere aan nacho’s van de bbq is dat aan de nacho’s een lichte rook smaak zit. Naast de nacho’s serveren we guacamole. Guacamole heeft een frisse smaak, echter niet iedereen houdt van guacamole. Zodoende serveren we de guacamole naast de nacho’s en niet op de nacho’s. 

 Voorbereiding Guacamole 

Ingrediënten voor 4 personen
2 rijpe avocado’s
1 tomaat
1 teentje knoflook
¼ rode ui
20 ml limoensap
1 rode peper
Zout en peper uit de molen

Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Vork
Lepel
Schilmesje
Kom
| Schaaltje

Bereiding Guacamole (15 minuten) 

guacamole
  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Lepel de avocadohelften uit en doe deze in een kom. Prak met een vork het vruchtvlees tot een grove structuur. Let op dat je niet te fijn prakt. 
  2. Snij de rode peper door de helft en verwijder de pitjes. Snij vervolgens de peper in kleine blokjes. 
  3. Snij de rode ui in iets grotere blokjes. 
  4. Snij de knoflook in kleine stukjes. 
  5. Meng alle ingrediënten voorzichtig door de avocado’s. Het is de bedoeling dat de guacamole een grove structuur behoudt. 
  6. Breng de guacamole eventueel op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. 
  7. Doe nu de guacamole in een schaaltje. 

 Voorbereiding Nacho’s 

Ingrediënten voor 4 personen
1 zal naturel nachochips
200 gr geraspte kaas
½ rode peper
2 ingelegde groene pepers  (uit een potje)
½ rode ui
2 tomaten

Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
Grote skillet

Bereiding nacho’s (20 minuten)

  1. Snij de rode peper in kleine stukjes. Laat de zaadlijsten erin zitten voor een iets pittige bite. 
  2. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snij in stukjes. 
  3. Snij de rode ui in halve cirkels. 
  4. Snij de groene pepers in stukjes. 
  5. We gaan met laagjes werken. Eerst de helft van de nacho’s in de skillet leggen. Vervolgens de helft van de ingrediënten erop verspreiden. Daarna leg je de resterende nacho’s erop en als laatste alle ingrediënten verspreiden over de nacho’s. 

 BBQ (10 minuten) 

nacho's

Stook de BBQ op tot 220°C. We gaan indirect grillen, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en het rooster. Zet de grote skillet met de nacho’s op het rooster. Sluit de kamado deksel. Als de kaas is gesmolten dan is het gerecht klaar. Na 10 minuten ga je voor de eerste keer kijken. 

nacho's

Naast de nacho’s serveer je de guacamole. Heerlijk dippen in de guacamole maakt het helemaal af. Geniet ervan!