gamba's

Hele pittige garnalen

Hele pittige garnalen is een mooi voorgerechtje, verrassend en snel klaargemaakt. En al helemaal snel gemaakt als je gepelde gamba’s koopt. Het is een echt voorgerecht om samen te delen. Meerdere personen eten gamba’s uit dezelfde skillet. In eerste instantie ga je natuurlijk de gamba’s oppeuzelen. Vervolgens ga je stokbrood in het sausje dopen om verder te smikkelen. 

Hoe pittig wil je de hete garnalen hebben? Dat is afhankelijk hoeveel van de peperzaadlijsten je in het gerecht verwerkt. We gaan voor de helft van de rode pepers. 

Een heerlijk en gezellig gerecht in combinatie met een droge witte wijn. 

Ingrediënten voor 4 personen
20 gepelde gamba’s (minimaal 5 per persoon)
200 ml zonnebloemolie
7 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 stokbrood 

Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schilmesje
2 skillets
Theelepeltje
Kom

Bereiding (15 minuten) 

1.      Hak de knoflook fijn 

2.      Bepaal hoeveel rode peper zaadlijsten je gaat gebruiken. Hak de rode pepers fijn 

3.      Doe de gamba’s, knoflook, zonnebloemolie en rode pepers in de skillets 

BBQ (7 minuten) 

gamba's

 

Temperatuur van de BBQ is ongeveer 220° C. Het gerecht kan je direct of indirect grillen, dus met of zonder hitte schild. Sluit na elke handeling de deksel. 

gamba's

Na ongeveer 5 minuten open je de deksel van de BBQ en je meet de kerntemperatuur van de gamba’s. Als de gamba’s mooi licht roze gekleurd zijn en de kerntemperatuur is rond de 60 graden, dan is het gerechtje gereed. Voeg gedroogde Provençaalse kruiden toe aan het gerechtje, dan ziet het er kleurrijk eruit. Snij het stokbrood in plakken en je kunt heerlijk het stokbrood in de skillet dopen.