Gegrilde maïskolven
Maïs is een heerlijke zoete groente. Gegrild op de bbq krijgt de maïskolf een goudbruinige kleur met mooie donkere strepen. Je moet een beetje geduld met het grillen hebben. De maïskolven worden op een indirecte bbq bereid (een hitteschild tussen de houtskool en het rvs grillrooster).
Ingrediënten voor 4 personen
2 voorgekookte maïskolven
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook (optie)
Benodigdheden bereiding
2 metalen prikkers
Schaaltje
Koksmes
Snijplank
Siliconen kwast
Lepel
Schilmesje
Bereiding (5 minuten)
- Smeer de maïskolven in met olijfolie met de siliconen kwast.
- Optie:
- Wil je een lichte knoflooksmaak aan de maïs geven?
- Begin dan een dag eerder met voorbereiden.
- Doe dan de olijfolie in een schaaltje. Snij de knoflook in kleine stukjes, voeg toe aan de olijfolie en roer goed door. Laat 24 uur de knoflook in de olijfolie intrekken. Vervolgens heb je de keuze om de knoflook wel of niet uit de olijfolie te zeven. In ieder geval heeft de olijfolie een knoflooksmaak.
Stook de bbq tot ongeveer 220°C op.
Pak de metalen prikkers en steek ze in de maïskolven. Zo wordt het makkelijk om de maïskolven te draaien. De prikkers worden heet dus gebruik hittebestendige handschoenen.
De maïskolven worden indirect gegrild, dus er zit een hitteschild tussen de houtskool en het rvs grillrooster. Na iedere handeling de bbq sluiten.
Gril de maïskolven goudbruin met donkere strepen door om de 5 minuten de maïskolven te draaien.
In totaal duurt het ongeveer 20 minuten. De kerntemperatuur van de maïs is dan ongeveer 75°C.
Als de maïskolven mooi goudbruin met donkere strepen zijn kunnen ze van de bbq. De maïs kan van de kolf afgebeten worden. Het is ook simpel om de maïs met een scherp mesje van de kolf af te snijden.