Gegrilde tros tomaten
Het grillen van een tros tomaten is heel eenvoudig en verrassend lekker. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de tros tomaten gegrild zijn.
Ingrediënten voor 2 personen
1 tros cherrytomaatjes
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Bbq groentenmandje
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast
Bereiding (10 minuten)
- Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de tros tomaten in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten trekken geeft een lekkere smaak aan de tomaatjes. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook.
- Smeer de tros tomaten in met knoflook olijfolie. Doe de tros tomaten in een bbq groentenmandje, anders bestaat de kans dat de tomaatjes verdwijnen tussen de spijlen van de bbq rooster.
BBQ (8 minuten)
Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Zet het groentenmandje met daarin de tros tomaten op de bbq rooster.
Na 8 minuten zijn de tomaatjes klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. De tomaatjes hoor je pruttelen en zijn iets ingezakt.
De tomaatjes zijn lekker sappig en hebben een zoete smaak.