brood bakken op de bbq

Brood bakken op de BBQ 

Heerlijk zelf gebakken broodjes voor bij een voorgerecht zoals onze scampi's of gewoon lekker met kruidenboter of zelfgemaakte pesto. Het brood heeft een lichte rooksmaak. 

Gebruik een kant en klare broodmix in verband met de tijd. 

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr Zelfrijzend meel
155 ml Water (zie verpakking)
100 gr Bloem 

Benodigdheden
Lange satéprikker of twijgtakje
Mixer met deeghaken of broodmachine
Maatbeker
Kom

Bereiding (90 minuten) 

  1. Uitgaande van een broodmachine, voeg de meel en water (eventueel een beetje olie) toe aan de broodmachine en zet deze aan. Dit duurt ca. 1 uur en 15 minuten. 
  2. Verspreid wat bloem op de aanrecht en maak van het gerezen meel bolletjes deeg (ca. 70 gr) en rol deze door de bloem. Dan plakt dit niet meer. 
  3. Leuk ook om van de bolletjes vormen te maken en deze op een twijgtakje steken. 

BBQ (15 minuten)

brood bakken op de bbq
  1. Stook de BBQ op tot 200°C. We gaan indirect bereiden, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en het rooster. 
  2. Na iedere handeling sluiten we de BBQ. 
  3. Leg het brood midden op het rooster of een kleine pizza steen (moet wel warm zijn). 
  1. Draai het brood na 5 minuten. 
  2. Als de kerntemperatuur 97 °C is dan is het brood gaar. 
brood bakken op de bbq

Geniet van het brood bij de scampi's of met een kruidenboter of pesto!