gegrilde asperges

Gegrilde groene asperges 

Het grillen van groene asperges is heel eenvoudig en verrassend lekker. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de groene asperges gegrild zijn. 

Ingrediënten voor 2 personen
200 gr groene asperges
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen

Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast

 Bereiding (10 minuten) 

  1. Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de groene asperges in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten  trekken geeft een lekkere smaak aan de groene asperges. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook. 
  2. Snij het witte kontjes van de groene asperges. Smeer de groene asperges in met knoflook olijfolie. 
  3. Hoe is de voorbereiding bij dikke groene asperges? De groene asperges zijn aan de onderkant dikker dan 0,8 cm. Snij de groene asperges aan de bovenkant af, daar waar ongeveer de asperge 0,8 cm dik is. De onderkant doe je dun schillen. De stugge vezels worden hierdoor verwijderd. 

 BBQ (8 minuten) 

gegrilde asperges

Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de groene asperges op het rooster en draai regelmatig de groene asperges, ongeveer 1 keer per minuut. Op de groene asperges ontstaan donkere vlekjes. 

Na ongeveer 8 minuten zijn de groene asperges klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. 

gegrilde asperges

De groene asperges hebben een lichte rooksmaak. Het is een must om de groene asperges met zeezout uit de zoutmolen af te toppen. 

Tip: om makkelijk de asperges om te draaien en knoflook meegrillen!

Om makkelijker de asperges op de BBQ te draaien, weten wij 2 mogelijkheden. Je kunt een metalen spies gebruiken, die je door de asperges steekt. Of je gebruikt een metalen BBQ vishouder. De vishouder heeft het grote voordeel dat gesneden knoflook er tussen blijft zitten. Handig en lekker!