Witte koolsalade
Ingrediënten voor 4 persoon
500 gr witte kool
50 gr julienne peen
40 gr rozijnen of krenten
2 el witte wijnazijn
4 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing
4 el volle yoghurt
1 tl kerriepoeder
1 grote zoete appel
Benodigdheden
eetlepel
theelepel
kom
snijmes
schaaltje voor de dressing
snijplank
Bereiding (20 minuten)
Het maken van witte koolsalade doe je in 3 stappen.
Stap 1: snijden van de witte kool en toevoegen julienne peen / rozijnen
1. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snij de witte kool doormidden. Het binnenste van de witte kool is eetbaar, maar is ongeschikt voor het maken van een salade. Snij het binnenste van de witte kool eruit. Als laatste snij je de witte kool in smalle reepjes en doe de witte kool in een grote kom.
2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Vervolgens snij je appel in kleine blokjes.
3. Voeg de kant en klare julienne peen (fijn geraspte wortel), appel en rozijnen toe bij de witte kool.
Stap 2: het maken van de dressing
1. Pak een schaaltje en doe in het schaaltje de volgende ingrediënten: witte wijnazijn, mayonaise, mosterd, honing, volle yoghurt en kerriepoeder.
2. Meng de dressing tot een egale substantie.
Stap 3: de dressing qua natheid toevoegen aan de salade
1. Het toevoegen van de dressing aan de salade doe je stapjes. Doe eerst de helft van de dressing bij de salade en meng de salade.
2. Vervolgens blijf je dressing toevoegen tot je zelf bepaalt dat de dressing qua natheid goed is.