gegrilde courgette

Gegrilde courgette 

Het grillen van courgette is heel eenvoudig en verrassend lekker. De uitdaging is plakken courgette van 1 cm dik te snijden. Je moet wel bij het grillen erbij blijven, omdat in 8 minuten de courgette gegrild is. 

Ingrediënten voor 2 personen
1 courgette
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
Zout uit de zoutmolen
1 tl gedroogde rozemarijn

Benodigdheden bereiding
Koksmes
Snijplank
Schilmesje
Schaaltje
Siliconen kwast

Bereiding (10 minuten) 

  1. Snij de knoflook in kleine stukjes en meng de knoflook door de olijfolie. Je hebt de keuze om direct de courgette in te smeren. Echter 1 dag wachten en de knoflook in de olijfolie laten  trekken geeft een lekkere smaak aan de courgette. Tip: dek het schaaltje wel af met huishoudfolie, anders ruikt de gehele koelkast naar knoflook. 
  2. Snij het kontjes van de courgette en snij de courgette in plakken van 1 cm dik. Snij bij de buitenste 2 plakken van de courgette de schil er vanaf, dus plakken courgette met zo min mogelijk schil. 
  3. Smeer de courgette in met knoflook olijfolie. De courgette wordt met rozemarijn afgetopt. 

 BBQ (8 minuten) 

gegrilde courgette

Stook de bbq op tot 220°C. Het grillen doe je op een directe bbq, dus rechtstreeks boven de houtskool. Je sluit de bbq na iedere handeling. Leg de courgette op het rooster en na 4 minuten keer je de courgette om. Op de courgette ontstaan mooie grilstrepen en deze verkleuren naar licht bruin. 

Na 8 minuten is de courgette klaar met een kerntemperatuur van ongeveer 80°C. 

gegrilde courgette

 De courgette is sappig met een lichte smaak van rozemarijn. Eventueel kan de courgette met zeezout uit de zoutmolen worden afgetopt.