Zweedse appeltaart
Zweedse appeltaart kan op verschillende manieren gemaakt worden. Dit is de simpelste manier, wat trouwens niet op internet staat. Het is voor 100% zelf bedacht. We gaan niet met extra suiker werken, zodoende gebruiken we zoete appels. De appels gaan onderin de springvorm, zo voorkom je dat de Zweedse appeltaart aan de bodem van de springvorm blijft plakken.
Ingrediënten voor 8 personen
1 pak cakemix
3 zoete appels
Boter om de springvorm in te smeren
Benodigdheden
Springvorm
Keukenrol voor het insmeren van de springvorm
Prikker om gaarheid taartdeeg te checken
Kom
Mixer
Spatel
Bakpapier
Bereiding (10 minuten)
- Smeer de zijkant de springvorm met boter in en doe voor de zekerheid bakpapier aan de onderzijde van de springvorm
- Schil de appels en verwijder klokhuis
- Maak de cakemix volgens de beschrijving op het pak
- Snij de appels in plakjes van 0,5 cm en leg de appelplakjes naast elkaar op de bodem van de springvorm
- Doe de cakemix over de appels in de springvorm
BBQ (70 minuten)
Stook de BBQ op tot 160°C. We gaan indirect grillen, dus er zit een hitteschild tussen de hete houtskool en het rooster. Zet de springvorm op het rooster en sluit de deksel van de BBQ.
Na 60 minuten controleer je de gaarheid van de cakedeeg door een prikker in het deeg te steken. Bij het uittrekken van de prikker mag niets aan de prikker hangen. Het taartdeeg is gereed.
Haal de springvorm uit de BBQ. Laat 5 minuten de Zweedse appeltaart afkoelen. Ga met een spatel langs de zijkant van de springvorm om de Zweedse appeltaart voorzichtig los te steken. Draai de springvorm om en maak de springvorm los. De Zweedse appeltaart zakt makkelijk uit de springvorm