Chimichurri
Chimichurri is een saus en marinade die in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken wordt gebruikt bij gegrild vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode peper
1 kleine rode ui
12,5 gr verse oregano
½ teen knoflook
12,5 gr verse platte peterselie
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
6 el zonnebloemolie
2 el rode wijnazijn
Benodigdheden bereiding
Snijplank
Koksmes
Schaaltje
Hakmolen of hoge beker en staafmixer
Lepel
Theelepel
Schilmesje
Bereiding (15 minuten)
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
- Snipper de ui grof.
- Haal de blaadjes van de verse oregano.
- Doe de peper, knoflook, ui, Provençaalse kruiden, verse oregano, verse platte peterselie, zonnebloemolie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar dat er wel een homogeen mengsel ontstaat.
- Breng op smaak met zout.