Hazenrugfilet
De hazenrugfilet kun je direct bakken en vervolgens indirect laten garen tot een kerntemperatuur van 48°C. Het vlees ziet er donker rood uit en ruikt, hoe vers ook, altijd iets naar zwavel (marineren in een lichte zoete marinade kan de wat penetrante geur en smaak doen afnemen). Hazenvlees heeft een krachtige wildsmaak (leversmaak) met een licht zoete ondertoon. De structuur van het vlees is super mals. Blauwe bessensaus combineert zeer goed met hazenrugfilet, omdat de saus iets zoet is en daardoor wordt de leversmaak iets getemperd.
Ingrediënten voor 2 personen
2 maal hazenrugfilet, totaal ± 250 gr
2 el zonnebloemolie
2 el pittige mosterd
Zout uit de zoutmolen
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Schaaltje
Keukenrol
Lepel
Kleine garde
Bereiding (10 minuten)
- Dep de hazenrugfilets droog.
- Vervolgens de hazenrugfilets rondom inzouten.
- Meng in een schaaltje de zonnebloemolie en mosterd.
- Smeer de hazenrugfilets rondom met het mengsel in.
BBQ (5 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% directe opstelling. Stook de BBQ op naar een temperatuur van ongeveer 220°C. Leg de hazenrugfilets op de directe zijde van de BBQ. Bij iedere handeling wordt de BBQ gesloten. Na 30 seconden draai je de hazenrugfilets om. Als beide zijden zijn dichtgeschroeid verplaats je ze naar de indirecte zijde van de BBQ.
Laat de hazenrugfilets doorgaren tot een kerntemperatuur van 48°C. Bij een kerntemperatuur van 48°C zijn ze heerlijk mals.
Snij de hazenrugfilets in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Een blauwe bessen wildsaus smaakt verrukkelijk bij een krachtige wildsmaak (blauwe bessen wildsaus, zie deze site).