Uien met honing en mosterd
Uien met honing en mosterd is echt een wintergerecht. Heerlijk bij wild, maar ook bij een gerecht met verschillende groenten. Honing en mosterd zijn tegenpolen, dat maakt de combinatie uniek.
Als de uien een kerntemperatuur van 80°C hebben, dan is de bite prima.
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
Scheut zonnebloemolie
2 el honing
3 el mosterd
Benodigdheden
Snijplank
Schilmesje
Koksmes
Siliconen kwast
Schaaltje
2 eetlepels
4 metalen prikkers
Bereiding (12 minuten)
- Verwijder de uienschillen.
- Snij de ui in plakken van 1 cm dik.
- Prik de metalen prikker helemaal door de uienplak. Handig met het omkeren van de ui in de BBQ en de uienplak blijf één geheel.
- Bestrijk de uienschijven met zonnebloemolie.
- Meng de mosterd en honing in een schaaltje.
BBQ (15 minuten)
De BBQ bouwen we om naar 50% indirect en 50% directe opstelling. We stoken de BBQ op rond de 220°C. Na elke handeling sluiten we de BBQ deksel. We leggen de plakken ui op het directe gedeelte van de BBQ. Na ongeveer 60 seconden keren we de plakken ui om. Na ongeveer 60 seconden leggen we de plakken ui op het indirecte gedeelte van de BBQ.
Op het indirecte gedeelte van de BBQ smeren we de plakken ui in met het mengsel mosterd en honing. We keren regelmatig de plakken ui om en steeds worden ze met mosterd en honing ingesmeerd. Na ongeveer 12 minuten zijn de plakken uien klaar bij een kerntemperatuur van 80°C.