Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas 

Zuurkool met ananas is een heerlijk zuur en zoet gerecht. Het zoete komt van de ananas met Ahorn siroop. Het gerecht is goed met wild te combineren. Onze voorkeur is zuurkool met ananas met wild te eten 

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr wijnzuurkool (ongekookt)
3 tenen knoflook
200 ml kookzuivel
2 el zonnebloemolie
1 rijpe ananas
3 el ahorn siroop
1 uitgeperste limoen
¼ theelepel kaneel

Benodigdheden
Wok
Vergiet
Grote spatel
Slagersmes
Schilmesje
Snijplank
Groot en klein schaaltje
Lepel
Theelepel                                          
Aluminiumfolie

 Bereiding zuurkool (30 minuten) 

  1. Kook de wijnzuurkool voor 20 minuten. 
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken. 
  3. Snipper de knoflook en voeg zonnebloemolie toe in een schaaltje. 

 Bereiding ananas (20 minuten) 

  1. Snij kop en kont van de ananas en verwijder de schil met een scherp mes. 
  2. Snij de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm. 
  3. Snij de kern uit iedere plak. 
  4. Meng de ahorn siroop, limoensap en kaneel. 
  5. Smeer de plakken ananas in met het mengsel. 

 BBQ ananas (8 minuten) 

gegrilde ananas

Leg de ananasplakken op de BBQ van rond de 220 °C. Grill de ananasplakken 4 minuten aan iedere zijde op de BBQ met hitteschild, dus indirect grillen. Na elke handeling sluit je de deksel van de BBQ. Meet de kerntemperatuur van de ananas, deze moet minimaal 60 °C zijn. 

gegrilde ananas

Na het grillen vertonen de ananasplakken strepen van het rooster en zijn ze donker van kleur. Pak de ananasplakken goed in met aluminiumfolie. Tijdens het wokken van de wijnzuurkool dienen de ananasschijven goed warm te blijven. 

BBQ zuurkool (10 minuten) 

Je bouwt de BBQ om. Je haalt het hitteschild uit de BBQ en plaats de wok erin. De temperatuur van de BBQ hoeft niet zo heet te zijn, dus je sluit het rooster aan de boven- en onderzijde van de BBQ. Tijdens de bereiding van het gerecht sluit je na iedere handeling de BBQ deksel. 

  1. Als de wok heet is, dan doe je de zonnebloemolie met de fijngesneden knoflook in de wok. 
  2. Bak de knoflook lichtbruin. 
  3. Vervolgens doe je de zuurkool in de wok. Je bakt de zuurkool door steeds de zuurkool om te scheppen. Laat de zuurkool niet aanbranden!
  4. Als de zuurkool licht bruin kleurt, dan voeg je de kookzuivel bij de zuurkool.
  5. Nog 1 minuutje doorbakken en de zuurkool is klaar. 
zuurkool met ananas

Haal de ananasplakken uit de aluminiumfolie en serveer de plakken op de zuurkool. Een heerlijk zuur en zoet gerecht.